Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems
Deployment Problems Deployment Problems
Deployment Problems
Go Back  Xtreme Visual Basic Talk > > > Deployment Problems


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-15-2007, 06:19 PM
snufse's Avatar
snufse snufse is offline
Centurion
 
Join Date: Jul 2003
Location: West Palm Beach FL
Posts: 180
Default Deployment Problems


I have a windows application that utilizes a data provider called "Advantage Data Provider" (see code below). Under "reference" I make a reference to this provider object. I test my application and things work fine. Then I create a set up project and adds it to the existing solution. I run the build/rebuild.

Now I move the projcet to another computer and run the msi install. Then I click on the .exe and nothing happens. I open the the project in Visual Studio (happens that this PC has visual studio installed) and try to run a debug session. It tells me that the "Advantage Data Provider" is not found even if I included it as a reference when I build the set up project.

Here is my build package:
------ Rebuild All started: Project: Replication Check, Configuration: Release Any CPU ------
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Vbc.exe /noconfig /imports:Microsoft.VisualBasic,System,System.Collections,System.Collect ions.Generic,System.Data,Syste m.Drawing,System.Diagnostics,System.Windows.Forms /nowarn:42016,41999,42017,42018,42019,42032,42036,42020,42021,42022 /rootnamespace:Replication_Check /doc:"obj\Release\Replication Check.xml" /define:"CONFIG=\"Release\",TRACE=-1,_MyType=\"WindowsForms\",PLATFORM=\"AnyCPU\"" /reference:"C:\Program Files\Extended Systems\Advantage 8.1\ado.net\2.0\Advantage.Data.Provider.dll",C:\WINDOWS\Microsoft.NET\ Framework\v2.0.50727\System.Da ta.dll,C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Deployment .dll,C:\WINDOWS\Microsoft.NET\ Framework\v2.0.50727\System.dll,C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2. 0.50727\System.Drawing.dll,C:\ WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\System.Windows.Forms.dll,C: \WINDOWS\Microsoft.NET\Framewo rk\v2.0.50727\System.Xml.dll /main:Replication_Check.My.MyApplication /debugdbonly /optimize+ /out:"obj\Release\Replication Check.exe" /resourcebj\Release\Replication_Check.Form1.resources /resourcebj\Release\Replication_Check.Resources.resources /target:winexe Form1.vb Form1.Designer.vb "My Project\AssemblyInfo.vb" "My Project\Application.Designer.vb" "My Project\Resources.Designer.vb" "My Project\Settings.Designer.vb"
C:\Documents and Settings\vgwprja\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\Replication Check\Replication Check\Form1.vb(30) : warning BC40004: variable 'Text' conflicts with property 'Text' in the base class 'Form' and should be declared 'Shadows'.
Replication Check -> C:\Documents and Settings\vgwprja\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\Replication Check\Replication Check\bin\Release\Replication Check.exe
------ Starting pre-build validation for project 'Replication Check Install' ------
------ Pre-build validation for project 'Replication Check Install' completed ------
------ Rebuild All started: Project: Replication Check Install, Configuration: Release ------
Building file 'C:\Documents and Settings\vgwprja\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\Replication Check\Replication Check Install\Release\Replication Check Install.msi'...
Packaging file 'Advantage.Data.Provider.dll'...========== Rebuild All: 2 succeeded, 0 failed, 0 skipped ==========

Error:
An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: Could not load file or assembly 'Advantage.Data.Provider, Version=8.10.2.6, Culture=neutral,

It also happens that this provider is installed on this computer, and if I delete the provider reference and add the reference back in it works. I don't think this should be nececssary or?? When building a set up project do I need to create an assembly under the set up project and define dependancies?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2007, 06:27 AM
snufse's Avatar
snufse snufse is offline
Centurion
 
Join Date: Jul 2003
Location: West Palm Beach FL
Posts: 180
Default

Problem solved. The version of the driver on the source machine was different from the target machine.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Advertisement:





Free Publications
The ASP.NET 2.0 Anthology
101 Essential Tips, Tricks & Hacks - Free 156 Page Preview. Learn the most practical features and best approaches for ASP.NET.
subscribe
Programmers Heaven C# School Book -Free 338 Page eBook
The Programmers Heaven C# School book covers the .NET framework and the C# language.
subscribe
Build Your Own ASP.NET 3.5 Web Site Using C# & VB, 3rd Edition - Free 219 Page Preview!
This comprehensive step-by-step guide will help get your database-driven ASP.NET web site up and running in no time..
subscribe
Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems Deployment Problems
Deployment Problems
Deployment Problems
 
Deployment Problems
Deployment Problems
 
-->