osiris_66
02-04-2004, 09:31 AM
Hi,
i'm a VB.Net student and am working on a calculator, at the moment i have it working by clicking on a number then the next number then clicking the + or / or * or - sign to do the maths. But what i need is to be able to click one number then the + or - or * or / sign then the next number then hit a equals button but am unsure of how to do this?
Any help would be very very welcome.
Thanks.
DreamKid
02-04-2004, 11:34 AM
Try something like:
Dim tempValue as String
Dim tempInt1 As Integer
Dim tempInt2 As Integer
Dim tempTotal As Integer
Private Sub cmd8_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles cmd8.Click
tempInt1 = "8"
End Sub
Private Sub cmdAdd_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles cmdAdd.Click
tempValue = "Add"
End Sub
Private Sub cmdEqual_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles cmdEqual.Click
If tempValue = "Add" Then
tempTotal = tempInt1 + tempInt2
ElseIf....
End Sub
A rough idea of it. Just to get you started.
osiris_66
02-04-2004, 01:26 PM
This is what i have; i know its not looking good but i have only been doing this a few weeks.
Public Class Form1
Inherits System.Windows.Forms.Form
Dim n As Single
Dim s As Single
Dim r As Single
Private Sub btnplus_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnplus.Click
n = txt1.Text
s = txt2.Text
txt3.Text = n + s
End Sub
Private Sub btnMinus_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnMinus.Click
n = txt1.Text
s = txt2.Text
r = n - s
txt3.Text = r
End Sub
Private Sub btnMultiply_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnMultiply.Click
n = txt1.Text
s = txt2.Text
r = n * s
txt3.Text = r
End Sub
Private Sub btnDivide_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnDivide.Click
n = txt1.Text
s = txt2.Text
r = n / s
txt3.Text = r
End Sub
Private Sub btn1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn1.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 1
Else
txt2.Text = 1
End If
End Sub
Private Sub btn2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn2.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 2
Else
txt2.Text = 2
End If
End Sub
Private Sub btn3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn3.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 3
Else
txt2.Text = 3
End If
End Sub
Private Sub btn4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn4.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 4
Else
txt2.Text = 4
End If
End Sub
Private Sub btn5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn5.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 5
Else
txt2.Text = 5
End If
End Sub
Private Sub btn6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn6.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 6
Else
txt2.Text = 6
End If
End Sub
Private Sub btn7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn7.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 7
Else
txt2.Text = 7
End If
End Sub
Private Sub btn8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn8.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 8
Else
txt2.Text = 8
End If
End Sub
Private Sub btn_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 9
Else
txt2.Text = 9
End If
End Sub
Private Sub btn10_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn10.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 10
Else
txt2.Text = 10
End If
End Sub
Private Sub btn11_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn11.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 11
Else
txt2.Text = 11
End If
End Sub
Private Sub btn12_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btn12.Click
If txt1.Text = "" Then
txt1.Text = 12
Else
txt2.Text = 12
End If
End Sub